Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad tackar vi för, egentligen. Så fort soporna är väck efter julen, är den glömd(?)


ur-s(l)ä(c)kten; som född så gödd så nödd så strödd ut

 

 

väntans tider en gång i tiden visade sig vara en Oväntan redan gången både första andra och tredje gången

 

gillt

inte precis enligt förväntan önskan planering eller ens vetenskapens hägrande logiks löften i talat ord och skrift

 

(gift är gift om så på papper, sa Ormen)
vände sig från normen
förväntade formen krökte sig framför ögat

 

blev Ögat

 

skiljt
från övertro snoende tvinnande snurrande egen livstross

 

tror hellre på oss tvinnade
än väntans tider

slöjade av okunskap om himlars egna hinnor

 

än på ett tomtebloss kolande efter ett 'för-loss'
(inget förlåt föregås av en äkta vilja)

 

 

inget lossnar i en födsel ju
hur många förlåts draperingar är hittills igendragna så fort de släpps taget om
konsten att räkna till sju

jag bara undrar om nu en ursäkt öppnar fönster över stup

 

 

som draperier eller jalusier
som förlåt eller andra konstruerade mönsters djup

 

och vad har stegen berättat
om stiganden

 

(om steglösa glidanden i mammutars värld)

stompstomp - tyst

 

på tå

vigande i vatten

en å kysst

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-31 11:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri