Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...en flytt länge längtad; stjärnstatus under en nyårsnatts flyttstädning :) snart dags för soporna klockan 'noll' tretton ut. Välbekomme fjorton in!


norrkäpp; peka

 

 

som i lugna rum förutan måsten
en tid av viljor vilande

gråsten på rad vid kartong
gåvor
minnen i småsten 

lagd tid invid en annan 
lite omlott ilag med en sorg aldrig dået
kunde vinna över

 

nu finns du ej och sakna en sorg
en sorglig historia

det var inte ens nu och jag var sju
i hjul mot framtiden

som nu

bort från strul
och framtiden alltid med

 

dammet bakom 
så slog skogen tillbaka sina grenverk

 

hela slätten öppen och oxarna i rusning
ingen vågade vänta till våren för fukten

 

kängor med lera kan vi
(där ingen delar vattnen finns inget som helar
heller)

och gummit är det skottpengar på

 

förliden längtan åter i bojor och himlarna
gråter midviterfrid med far igen

vi drömde allt bra mot norr

 

jag drömmer för oss i kväll

 

reser över gröna fält 
låter udda bli jämt för riktade torn

där tretton gått som tolv lovade kring bordet
och fjorton fönster nya i bleckinfattning
var nog bara tolv

och nu är tornet runt

 

som mödrafrid förutan måsten
och viljan till ordet

 

småsten kartong kasse 
en sång på gammalt notpapper i trefjärdedels

 

du lyssnade nog aldrig på valsen

inte på tystnaden heller
mer än din egen

 

 

vandrar över i fjorton med duken ryckt
och allt kvar


som den spar har mat och ord
har fat på bord målade

i nya mönster
har latmansmord på sista kvasten ut 

stampar vi en kartong till
och tackar skogen

 

vi har skurit av banden med vagnen
medan blåsten svalkade och hemmet tryggt

vi fann den ändå

 

färdens slut
exakt

där vattnen börjar

 

och käppen tar jag med
ställer den i samma lutning

 

norr far
norr

 

som den pekade när den kom
norr

 

och vi kan gå ut nu
till himlar höga över skog

 

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-31 23:23



Bookmark and Share


  Ronny Berk
svårtolkat men läsvärt; faller i fundering över hur skog kan slå "sina" grenverk ...
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri