Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så går en dag - och kommer alltid åter

Sjuttio centimeters kyla mellan oss.
Två tidningsdelar och ett smörpaket.

En vägg av mörkt motstånd.
Fetvaddstystnad och syrebrist.
Tidningen håller andan och
smöret käft.

I väntan

på ordström och brödkniv
som skär genom vår grå
vardag.

Inga nyheter på den fronten.




Övriga genrer av Lindansaren
Läst 1269 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-03-15 22:51



Bookmark and Share


  aol
man ser ord som inte hörs så berörande poesi smärtsam
2008-11-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Träffsäkert beskrivet med härliga formuleringar, t ex dessa:

\"Tidningen håller andan och
smöret käft

I väntan

på ordström och brödkniv
som skär genom vår grå
vardag.\"
2008-04-17

  annaregina
Sååååå Braaaaaa!!! Så är det ibland - du har fångat det på pricken med väl valda ord!!!
2007-04-05

  Bissen
Oj! Det här var riktigt bra!
2006-07-09

  Mangal VIP
Du målar verkligen med dina ord. Jag såg, kände och förstod. En tidningen som håller andan och ett smör som håller käft är lysande!
2006-06-14

  livstycke
Har man stoppat fetvadd i öronen någon gång så känner man igen den tystnaden, kanske behövs konstgjord andning.
2006-05-08

  DanSan
Klockren träff!!! Hurra!!!
Så bara underbart bra!!!
Vilken dikt om det där
alldagliga som återkommer
dag efter dag, tidningen
som blir en symbol över
skilljelinjerna med smörpaket.

"Inga nyheter på den fronten."

En väl sammlad dikt!!!
2006-03-20

  karamellen
Mycket talande dikt som innehåller starka känslor invävda i vardagsord. Bra!
2006-03-20

  Agnes
Du är så BRA! Uppslupen satir eller gallsur svärta - dina allegoriska berättelser är suveräna!!! Iiiichhh, vad syrligt skön den här texten va'...
2006-03-18

  JML
Tydlig bild. Målande. Ser och känner stämningen.
Hakar upp mig lite på "Fetvaddstystnad" dock..?
2006-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Lindansaren
Lindansaren