Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagarna, molnen

Och dagarna flyr

som de lätta molnen ibland,

ibland som tunga molnberg av mörker,

där sorg, begrundan och saknad

för evigt tycks dröja sig kvar.

 

Men minns de lätta molnen

i sommarhimlens ljusblå magi,

hur de leker tafatt med svalor

och sedan lugnt glider bort.

 

Du kan inte fånga molnen.

Du kan inte fjättra hav.

Men dagar kan fyllas av drömmar

som rider med molnen ett tag.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-04 14:03



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Moln är lite som drömmar... flyktiga, ogripbara, ändrar form hela tiden...
En text som får en att fundera vidare, på grund av liknelserna som är välfunna, tycker jag.
2014-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP