Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lycka? 2014


Vi vet ju så väl

Har alltid vetat vad lyckan är
när folk säger att det är abstrakt
håller jag med och nickar idogt
man vill ju inte vara en besserwisser
och erkänna att man vet vart vägen ska leda
så jag hummar friskt och otydlighet är det enda rätta
när vi samlas i olycka för att gråta i kör

Fast särskilt mycket svårare behöver det inte vara
som att låtsas att inte veta vad det är som sker
vet jag precis att när jag är med dig
så är fjärilar i magen precis den där känslan
som får leendet att tränga fram
och hjärtat att växa i bröstet

Den där känslan som vi ständigt talar om
målar bilder och sjunger ord för att återkoppla
det där varma ruset i glädjekör
vill man verkligen tänka på varför man mår
såpass bra att morgondagen är långt borta
trots att morgondimman sipprar in

Och vi fortsätter komplicera
det är så svårt att uppnå välmående
och kanske om en substans till når hjärnbalken
så nära där borta och här är jag i eufori
i sällskap av mitt hjärta i ett gryningsdis




Fri vers av filosofian
Läst 719 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-06 15:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
en kärlek utan pekpinnar,fri så fri
2014-01-06

  Larz Gustafsson VIP
I så fall är jag en besserwisser. Jag vet att Jesus är vägen och att denna väg leder hem. Alla andra leder bort.
2014-01-06
  > Nästa text
< Föregående

filosofian
filosofian