Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan står det en allvarlig man


med en lie i sin ena hand

Och i sin mörka munkjacka är han knappt synlig

för blotta ögat där han står i skymundan

och spanar över nejden

Över den så ensliga vägen in i skogen

Och enligt hans schema ska det hända någonting

här snart

Så han står där i väntan på olyckan

Att någon olyckskorp snart ska få den äran

att träffa på Mister döden

Han själv i hög person

Men det är ju hans jobb att ta hand om tragiska

människoöden

Sargade själar

För den enes död, den andres bröd

Och det gäller även på den andra sidan..

I skuggan står det en allvarlig man!

Ken Cassel
7/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-07 18:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel