Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arbetar klassen?

Visst den jobbar jämt
detta är allvar inte skämt...
Den extraknäcker och jobbar över
och ändå blir det inte många klöver över...

Den sparar och lägger undan, man skall ju ha
en buffert, sägs det på så där 20.000 kronor
att ta till ifall det inte går som man vill...

Men den slanten naggas ju hela tiden i
kanten, lönen räcker inte till till det tänkta
så det blir att knapra på den sparade
pengen, om man vill vara med i svängen
och inte ligga bakom nerrullad gardin
därhemma på sängen och bara
vänta på den sista refrängen
som om det var poängen
i livet, jobba, hem och
sova, jobba, hem och...




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-07 23:16



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Vad skulle månhända tro om inga arbetare fanns!? .....
2014-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt