Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite kyligt i tillvaron ...


Det finns värme ...

... som överlever
även när
människor 
tillsynes överallt
ägnar sin tid
åt att sprida kyla ...

... så att tillvaron
i största allmänhet
känns som 
om det vore
en begynnande istid
etablerad och styrd
av de allra trognaste
anhängarna av kung Bore ...

Men jag vet
med allra största säkerhet
att det finns värme
som överlever
även en sådan verklighet ...

Ty
när du möter min blick
och jag känner 
inom
att hela du ler mot mig ...

... då ler hela världen
och det blir som om
ingen istid någonsin
skulle kunna
varken
etablera sig
eller 
överleva 
den värme 
ditt leende sprider
inom varje litet
skrymsle och vrå
inom hela mig ...

Men för stunden
känner jag
bara kylan sprida sig ...

Fryser ...

... och önskar 
du vore här och nu
nära, nära tätt intill mig ...





Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 500 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-01-10 09:15



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Gillar mycket!
2014-01-27

  Nina.K
<3
2014-01-27

    ej medlem längre
Ler och kramar om <3
2014-01-17

  Bo Himmelsbåge
Fin dikt o leendets värme i en frusen värld!
2014-01-15

  Harriette
Vackert...må du värmas
2014-01-11

  ResenärGenomLivet VIP
Längtansfullt...
2014-01-11

    ej medlem längre
Så mycket ett vänligt leende kan göra.
2014-01-10

  Sofhia Wirström
vemodiga rader
vackra
varma
ömma
2014-01-10

  Rozsi.kovacs

Så fint du belyser en äkta värme,
som finns och att aldrig förlora,
hoppet....
2014-01-10

  Tess74
Fint och lite vemodigt
2014-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP