Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt i natten


Tre närmare bestämt en tidig lördagsmorgon

Tittar ut över nejden från mitt köksfönster

och märker att det är vindstilla och helt dött ute

Inte en endaste själ i sikte

Inte ens någon bil kör förbi på den stora vägen

vilket är lite ovanligt i sig

Så det enda som tyder på att det är natt i förorten

är ljuset ifrån gatlyktornas sken

Och kylan då förstås

För då jag tittar på termometern utanför fönstret

så ser jag att det är fyra minus ute

Och då jag tittar på grannhusen så är det mest deras

balkonger som lyser upp med sådana där

små lampor på slang

Juldekorationer för många

Så jag inser att alla människor måste nog ligga

och sova nu

Alla förutom jag och min inneboende, då förstås

För han spelar på någon enarmad bandit

på sin dator

Vill inte gärna störa honom

Men tanken på att alla grannar ligger och sover

gör att jag själv börjar gäspa

och känna mig lite trött

Bestämmer mig

Gör mig i ordning och går och lägger mig i sängen

och somnar in så sött…

Mitt i natten!

Ken Cassel
11/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 130 gånger
Publicerad 2014-01-11 03:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel