Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

adhd

ordet adhd allt vanligare i samhället

vad beror det på många undrar

mer acceptabelt att prata om 

den problematik många faktiskt har

 

inte längre något konstigt i folks ögon

du är inte konstig eller dum

för att du adhd har

 

tvärtom 

många gånger är du mer 

kreativ än många runtomkring

 

jobbigt är dock att ha energi periodvis

då man kör på i 290 

för att sedan bli helt utmattad 

inte orka jobba

gå i skolan

ta tag i saker

 

uttråkad fort

vet inte vad du vill

prövar många olika saker

pluggar olika ämnen

utan att hitta rätt

allt är ett enda virrvarr

när det finns 

alldeles för mycket att välja på

 

samhället matar oss med reklam

om det ena

om det andra

alldeles för svårt många gånger 

när det kommer saker man vill ha

på impuls som du ej kan styra över

på sätt som andra du känner kan 

 

hela tiden du fråga dig måste

"vad ska jag med detta till?"

"behöver jag verkligen köpa det här?"

 

livet ska helst gå fort

du vill lära dig saker

nu

nu

nu

om du inte kan lära dig

det du vill 

allra helst igår

då tröttnar du

går vidare till nästa sak

 

när spänningen lagt sig 

på dina äventyr

då letar du nya äventyr

för att inte missa något

 

 

 




Fri vers (Fri form) av wiria77
Läst 240 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-11 17:11



Bookmark and Share


  ULJO
Väl förmedlat om detta svåra
2014-01-13

  Lars Hedlin
Mycke bra förmedlat ...
2014-01-12

  Palett
Mycket bra text om detta neurologiska handikapp.
2014-01-11

  anits VIP
Mycket bra och tänkvärt skrivet om något som kan kännas så svårt.
2014-01-11
  > Nästa text
< Föregående

wiria77
wiria77