Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snökristallerna


dalar ner så sakta från himmelen likt bomullstussar

en vinternatt och färgar träden

och marken vit och kall

Kylig


Vid gryningen så vaknar barnen i glädjetjut från sin

skönhetssömn

då de tittar ut genom fönstret

Och det för att i nästa stund slänga i sig frukosten

i all hast för att genast klä på sig varmt

och ut i snön pulsa

För det finns ingen tid att förlora för att göra

några snöbollar som man kan kasta till sin

bästa kompis som tar emot

dom elegant på en lyra

Sen dröjer det inte länge innan de båda bara slänger

sig ner på sina pulkor för att

ned för backarna fyra

då nysnön inte kan bli mycket roligare än så

Roligare än så, då den bara håller på och yra…

Snökristallerna!

Ken Cassel
11/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-11 21:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Vi har också fått lite snö idag och då blev det genast ljusare...härligt...
2014-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel