Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckan kommer, Lyckan går

Ack du lilla hur kan livet vilja dig så ont.
Som en ond vind kom orden som gjorde
dig illa, och tårar från kinden din nu trillar

Hur kan vinden som var så mild och god
bytas ut mot vind som en stormande flod.
All trygghet och drömmar som krossas,
slits itu i ett enda nu.....

Obehagligt lugnt sägs orden du inte trodde
du skulle få höra din tid på jorden....
Smärtsamt fort allt plötsligt rusar, en vind
sveper förbi och allt susar, brusar...

Du skriker hjälp snälla hjälp så tyst och
stilla hur kan någon göra vår lilla illa.
Du frågar hur! varför livet vänder
det rinner ur mina händer....
Marken som var så stabil och stadig,
vajar svajar spricker och går sönder.

Allt som var så fint och vackert, livet
som älskades av vår lilla.
Som brud du stod så vacker i all din
glans något vackrare inte fanns....

Små fötter springer glatt, för att mötas
av allt som sprack, tryggheten plötsligt
rämnar och vi skulle vilja hämnas...
Hur kan du uttrycka de orden mot vår lilla
på jorden som gett dig allt med de smeksamma
orden Jag älskar dig....

Kanske om allt går vägen nya fötter springer med
på färden....
Beslutet blev plötsligt ditt för den du älskade gick..
vände ryggen och försvann....
Låter beslutet få vila i din hand.....
Ensam står vår lilla med kampen och striden,
men vi... du vår lilla kommer att gå med hela tiden
Finnas med i kampen och striden

Lyckan kommer Lyckan går

Ibland står man med svaret man ej förstår.






Fri vers av Margithe VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-13 19:20



Bookmark and Share


  louisegirl
Mycket vackert!
2014-03-19

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit med känsla! ;)
2014-01-15

  aol
verkligen så vackert skaldat vännen,
2014-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Margithe
Margithe VIP