Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Står vid diskbänken och tittar ut


Står vid diskbänken och tittar ut. Ser nakna träd och vita fula fläckar på marken. Muttrar för mig själv hur deprimerande den svenska vintern är.

Tar upp varje bestick. Diskar dem noggrant var för sig i en harmonisk rytm.
Det varma diskvattnet tar mina gråa tankar till en varmare plats. Diskborsten är min trollstav.

Tallrikar med gammal ketchup, kastruller med intorkad gröt, muggar med gamla kaffefläckar. All skit tvättar jag bort och en lättnad uppstår.

Drar ur diskproppen. Det sköna vattnet försvinner. Värmen dröjer kvar. Hoppet om vårens ankomst närmar sig.




Fri vers (Fri form) av fannypauline
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-14 21:36



Bookmark and Share


  Ronny Berk
inte enkelt göra poesi av diskningen - men det lyckas fullt ut !
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

fannypauline
fannypauline