Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tåget tar oss tillbaka till noll

Vi vandrar mellan stängda pizzerior och bensinmackar.
Försöker värma oss en kort stund.
Vi lämnar en hel stad bakom oss.
Där vi gått över skog och vägar.
Tåget tar oss tillbaka till noll.
Framför oss rullar de gröna fälten bakåt likt en revy.
Där ser vi nu solen gå ner över de trötta trädtoppar i en annan stad någon annanstans i Sverige.
Kvällen blir till natt när mörkret sveper sig runt oss.
Kylan trycker oss närmre varandra.
Du tar din hand och jag somnar på din axel.
Där känner jag mig som hemma.




Fri vers (Fri form) av fannypauline
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-11 19:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
den hemkänslan väl förmedlad; så bra poesi, ja !
2015-08-11
  > Nästa text
< Föregående

fannypauline
fannypauline