Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är förmodligen föregångaren till 'Decemberskog II' som publicerades nyligen. Ursprungligen skriven 5 december 1982.


Decemberskog

 

Decemberskog utan snö.

Björkarnas vita streck i den grå fonden av träd.

Vatten: glänsande som putsat silver,

eller skiffergrått.

 

Tomma badbryggor.

 

Den unga svanen,

brunaktig som ett gammalt fotografi.

 

Nattisen på stigens små vattengölar knakar,

brister under stövlarna.

 

Ljudet av rinnande vatten under en sten.

 




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-17 22:08



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Levande impressioner.

2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP