Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppfostran...

"DU skall ej känna känslor!"

- Ja far.

"Känslorna är det som gjort dig svag!"

- Jag vet.

"Att känna känslor är att erkänna din svaghet!"

- Uppfattat.

"Skydda dig mot de som vill dig ont! Visa aldrig känslor!"

-Nej far.

"Min son."

- Ja far.

"Du skall inte känna ånger! Ånger är en svaghet!"

- Jag vet far.

"Kylan hos din själ är din sköld mot de som vill dig illa!"

- Ja far.

"Kärleken är din största fiende!"

- Är den?

"Ursäkta!"

- Ja far.

"Kärlek och känslor är dig till förbannelse! den och dem enbart kommer till att krossa dig!"

- Uppfattat.

"Minns dessa ord min son, och inget kommer att skada dig!"

- Jag kommer intet glömma far.

"Den mur du bygger runt dig är för att skydda dig! Den är där för att forma dig och hjälpa dig! Din kyla är ditt vapen! Men smärtan din svaghet! Är du svag?"

- Nej far.

"Jo du är svag! du är vek! Du kan inte vara stark med de känslor du bär! förkasta dina känslor och förstå att ditt liv är bättre utan dem!"

- Jag försöker far.

"Att försöka är inte tillräckligt! Du måste stålsätta dig mot känslornas makt över ditt hjärta! Du måste gömma det mot intrycket att känslorna gör dig säker! Det är en lögn! En livets lögn! Förstår du mig min son?"

- Jag förstår far.

"Så är du svag?"

- Ja far jag är svag, jag är vek och ej värd någonting.

"Och vad ska du göra åt det?"

-Jag ska bryta mig från känslor och mitt hjärtas vilja! jag skall bygga en mur att hålla min känslor undan från mig och inte frestas till att luras från den väg jag själv väljer! Jag skall skapa min värld där jag går och inte vika inför krafter som är mig övermäktiga! För jag är starkare än dem! Mitt hjärtas kyla skall vara min ledstjärna och mina ord mitt vapen mot okunnighet! Min styrka är mina ord och med dem skall jag riva alla murar! Jag skall skapa mina egna möjligheter och segra där alla andra skall falla!

"Bra min son, gör mig stolt."

----------------------------------------------------------------------

Jag har på många punkter misslyckats far, jag lyssnade inte på dig.
jag borde ha lyssnat till dina ord då som nu.
Nu när jag minns, så förstår jag vad du ville.
du ville hjälpa mig, du ville forma mig efter vad du själv varit med om.
skapa mig som en som du. men jag är inte du.
jag är starkare, i min själ är jag brusten. Mitt hjärta krossat.
Men mitt sinne, är starkare än allt. Mina ord kan rasera murar.
Mina tal kan krossa hjärtan, mitt psyke förstöra andras.

så säg mig nu far...

Är du stolt över mig?
Syns jag nu för dig när mitt liv är slut...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Natte_Ravn
Läst 251 gånger
Publicerad 2014-01-18 20:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Natte_Ravn
Natte_Ravn