Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt för den miljö jag växt upp i, jag älskar naturen och spenderar mycket tid i skog och mark. Ofta dagar i streck men även veckor om jag så önskar, älskar det livet och kommer alltid att återvänf0da dit, detta är också anledningen till min frånvaro,


Min barndoms hem...

I drömmen återvänder jag,
till den plats där jag växte upp.
Inte bland hus och gator och torg,
utan bland träd och klippor och tjärn.

I min barndom mina ben mig bar,
Förde mig på stigar jag aldrig förr gått.
Som ett av skogens djur vandrade jag fram,
utan tanke på var jag mig befann.

Att höra skogens alla ljud,
att med klarblå ögon spåra upp djur.
Se de som lever med naturen,
uppleva deras hem som mitt eget.

Min barndoms lyckliga bud:

Att älska naturen, skogarna och bergen,
det mörka tjärn och alla dofter.
att fritt kunna vandra som jag kände för,
att kunna återvända när jag kände för.

I mina barndoms spår, går jag än.
Mina fötter för mig sakta hän,
och skogen är och förblir...

Mitt allra första hem.




Fri vers (Fri form) av Natte_Ravn
Läst 654 gånger
Publicerad 2014-10-23 10:08



Bookmark and Share


  Tess74
Vackert och målande. Man kan se dig gå där som ett barn som ett litet rovdjur nästan
2014-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Natte_Ravn
Natte_Ravn