Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Paris juni 2005


om rosa blad

 

det är så det är. hennes försvarslösa.
stava till v ä r n l ö s a. det som
utmärker det mest personliga. inte se.
vart ska blicken vändas. treva. 
över det som inte kan erövras. den
bleka färgen med stigar av glas. blyges
icke.

en antipod. som vänder sig starkare 
än allt. järnsida. smid en stjälk.
metropolitain. plocka hennes hud
innan morgonbönen. det är redan
sent att brytas. att förakta insidan.
det som sipprar ur ingensrosen.

Celanrosen

vi ska mena det vi sjunger. en sådan titel.
rosa.




Fri vers (Prosapoesi) av Anita Westin
Läst 292 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-01-18 22:31



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
intressant skildring av det skönaste!
2014-03-19

  Marianne Räf
Intressant text!
Poetiskt, snyggt-
2014-02-01

  Ingrid Trolle
Smärtsamt
vackert skildrat
2014-01-26

  Anya VIP
Likt en analys av en ljusrosa ros. Blad för blad dras bort tills bara insidan finns kvar. Kanske en metafor för en människas skörhet?
2014-01-20

  Anita Westin
Tack Imanuell. Jag kan inte svara på ditt senaste meddelande då jag blivit blockerad från din sida...
2014-01-19

  SatansSon VIP
bra diktat.
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin