Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När solen går ner med ljuset


kommer mörkret åter igen och omsluter en

Tar tag i en

Håller en i sitt våld

Och värst är det när kyrkklockorna på natten

slår tolv

För det är då som alla ljusskygga spöken

kommer fram ifrån sina mörka hålor

för att skrämma de levande

på stadens alla torg

För som alltid vill stadens spöken och monster

ha lite skoj

Så det är bara att ta och gilla läget

För det är ingen mening att man börjar deppa

och bli loj

Så man får ta det för vad det är helt enkelt

En och annan liten ploj

Och så värst skrämmande är dom väl ändå inte

För sen när gryningen kommer med ljuset

kryper alla spöken tillbaka till sina hålor

där de har sin koj

Skepp och hoj!

När solen går ner med ljuset...

Ken Cassel
20/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 172 gånger
Publicerad 2014-01-20 13:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel