Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vi retar mattor och täcken och tackar kajor och räcken.... nice life nu. Nice life.


morgon; hon och jag

 

över golvet
hundens morgonvingliga

ligger kvar och rävsover
inväntar en nos

morgonkajan landat för ett hej

isen på räcket
man hör hur kallt det är

och stimmornas sök efter än mer ögon

upp med fliken på kudden
över

bara en liten stund till


en nos
godmorron

kajans ifrånrassel med stela klor

så ryggar hon tillbaka

jag kan henne nu
viker åt höger med ett leende

hon vet jodå
men täcket hinner landa

alla mina drömmar ut i rummet
avkastade drömtakstäcke

tillfälligt blind hund
som ett yrväder runt

bara svansen viftande
och hennes mungipor som rynkar hela kinden

flina kan hon
och så den väl inövade svingen

ryggen huvudets kast och så iväg med täcket

och friheten
(som behöver lite hjälp på traven)

jag gör som hon efter dassandet i diket


föser undan sista drömdofterna med sockan i hand

vift vift
som att skingra några sinnen för många


kanske någon kan fånga dem

hon är redan före vid matskåpet
och sängvärmen efter mig stannade av i hallen
viskar

kom tillbaka
kom
vi är inte färdiga än

morgonkyliga golv
vem vill ta dessa steg

seg är dessa morgnars fotsulor
om än jag och hunden har kul

maten vattnet och en stund vid fönstret
balkongräcket med spåren

kaffet rykande
medan svartmolnen sakta samlas

förundras över hettan över sina diffusa krumma ovädersryggar
drar ihop sig tätt

tätare
mörknar ihop sig till ett hundväder

igen
okey då på med stora sjalen


och aldrig sett en sol har dom
ryggarna

jag går ut och berättar sagan om solen


hunden och kajan
jag och kaffesmaken


och i hallen drömska mattor
kvar viskande

kom

kom tillbaka
kom


kom nu hundavän så går vi hem igen


påtåren följer tillbaka in i sovrummet
extra söt
extra gräddig

spiller en droppe och ett tunt streck
alldeles vid inre ringen

just ja mattan
sorry

sorry

en droppe till på golvet
andra sidan tröskeln

hon slickar upp spåren jag släntrar med

redan mätt
mindre morgonvinglig

och hämtar täcket

då säger jag adjö till kajan


går ut och smeker några rispor på räcket
strimmorna som vilar

en stund
tills vi delar på molnet

hunden och jag


åter en gång med stora leenden
så täcken och drömmar flyger fritt

och mattor ler stort




Fri vers av Pot Pourri
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-21 03:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varmt inre leende sprider sig välbehagligt, ny dag.. God dikt att ta med i dagen.
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri