Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att gå och tänka


allt för många negativa tankar under dagen

när det känns kämpigt och oroligt i ens liv

kan till slut förgöra en

För dessa tankar förtär en

Äter upp en inifrån

Och då man till slut kanske gör något dumt

som man kommer att få ångra

Så därför försöker jag alltid att träna min hjärna

att slå bort dessa jobbiga tankar

så fort de dyker upp

och istället försöker finna något positivt

i allt det där dåliga

För som oftast kommer inget dåligt som inte

för något gott med sig

Och vice versa

Så redan när jag vaknar upp på morgonen

frågar jag mig själv om jag vill

må bra eller dåligt denna dag

Och som oftast vill jag må bra

Och det oavsett vad som står på agendan

Vad jag måste göra eller inte behöver göra

Och det hur tråkigt vissa uppgifter under dagen

än må vara

För det är bara att bita i det sura äpplet och ta tjuren

vid hornen och sätta igång

med det man ska göra

För när allt det där tråkiga är klart så kan jag lägga det

bakom mig för den här dagen och bara slappna av

För var dag har verkligen sina egna problem

Det har jag förstått nu

Så det är ingen mening att jag gräver ner mig

bara för det

För livet går vidare

Och det med eller utan mig…

Ken Cassel
21/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 154 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-21 07:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel