Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han satt där ensam i sin livbåt


på ett stormigt öppet hav och kände sig inte

så speciellt glad

För han visste att när nästa våg kommer

så kanske den drar ner honom till djupet

och botten långt ifrån den verklighet

som han är van att ha

Inte bra

Så det ser mörkt ut

Precis som för hans stora båt som knäcktes som en

tändsticka och gick av

Gick itu

Så det enda som han kunde tänka på just nu där han

bollades fram och tillbaka som en vante

på de stormiga vågorna var hans

barn och fru därhemma

Inte så kul

Och precis när han ger upp sista hoppet så dyker

en räddnings helikopter upp i sista stund

och räddar honom

Och för första gången i sitt liv börjar han att undra

om det inte verkligen finns en gud

För där hade han verkligen änglavakt och tur…

Han satt där ensam i sin livbåt!

Ken Cassel
21/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-21 09:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken fin avslutning det blev. Det var riktigt otäckt i början.
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel