Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig


En dålig diktatur eller en dålig politik

eller bara en dålig religion

En dålig tro

Men ingen lugn och ro

Ingen frid

Och efter att bomberna har fallit så ligger det överallt

i ruinerna bara en massa döda lik

Och det medan de utländska soldaterna skyndsamt

är på väg dit

Fienden som vill ockupera ens land

Ingen större Hit

Och helt plötsligt tvingas alla män som kan bära

ett vapen mönstra på

och börja lära sig att döda som om han vore

den värsta av bandit

Ingen höjdare med andra ord

Så krig är för mig bara en jävla skit

För måste man slå in lite vett i huvudet på dem

som startar dom genom att ge dom

en varsin nit

För krig är ingenting som någon vettig människa

vill ha i dag

För krig gör ju knappast den endaste människa

något glad

Så de enda som lär skina upp är de som äger

vapenindustrin, tror jag

Mycket pengar i omlopp

För utan skrupler mår de säkert bara bra

när de går hela vägen till banken

för att inkassera…

Krig!

Ken Cassel
21/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 187 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-21 21:05



Bookmark and Share


  Madeleine Richter
Håller med dig om att alla dessa krig på så många platser är omoderna och horribla. Viktigt ämne, bra att du skriver om det tycker jag.
2014-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel