Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soluppgång

Du tittar tillbaka över din axel
och får solen i ögonen
hela ditt ansikte skiner upp
och du fylls av värme

Förblindad av ljuset
ser du inte allt mörker
som även det finns där bakom dig

Stunder som denna
är det lätt att fastna i
när solen ligger på som mest på din rygg
och skenet bedrar dig
när du vänder dig om
och blickar bakåt

Men solen är på väg att gå ned
och du vänder din blick åter framåt
för att fortsätta gå vidare
med det allt svalare solljuset bakom dig
en sista gång

Du fortsätter framåt
skuggan må vara framför dig
men vart den är på väg
är en oskriven historia
som börjar vid nästa soluppgång




Fri vers av Den maskerade gurkan
Läst 316 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-23 06:15



Bookmark and Share


  EvaL
Bra...hoppfullt på något dätt
2014-01-24

  mare VIP
Fint skriven!
2014-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Den maskerade gurkan