Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 20 Januari: S sågar lagförslag om partibidrag


Köp en röst förbättra ditt bröst

Vad ser mitt inre om jag blundar

mörker av hårda tider som stundar

Vad visar framtiden i vår entré

att ärligheten är begravd under sten

 

Jag ser i alla fall ingen ljus morgondag

hur jag än tittar, hittar jag ingen lag

Som begränsar korruptionens vardag

där hamnar inga nedskärningsförslag

 

Nu pratar jag om våra kära politiker

förmodligen förstod ni inte min kritik

Trots att sanningen bränner som solen

vägrar ni inse att vi närmar oss nordpolen

 

Ni kan bli nästa offer i denna mänskliga tragedi

vi måste stoppa denna onda ruggiga Hitler-demokrati

Första steget blir att förhindra svarta pengars bidrag

för att vinna i en ärlig demokrati får inte pengar insupas som idag

 

SD vill absolut ingenting avslöja om sina bidragsgivare

är deras kompisar ljusskygga kända stygga lirare

Nymoderaterna kör nästintill med samma grundprincip

därför inte förvånande att de nio gånger av tio tänker likadant

 

Varför ska svarta pengar tillåtas i politiken om vi vill ha demokrati

är de rika myglarna rädda för att deras förmögenheter ska sina

 Är deras politiker länken mellan samhället och de rika företagarna

behövs pengarna för att förvrida huvudet genom media på medborgarna

 

I ett spel, följer alla, utan undantag, regler som tillåts, även om de är tvivelaktiga

vill vi förbättra rättvisan, ska alla anonyma gåvor till partierna förbjudas, oavsett storlek

Då minskas pengarnas makt, att med felaktiga uppgifter, hjärntvätta medborgarna men självklart vill de partier som förlorar mest på en sådan utveckling inte tillstå detta

 

Men att tillsammans komma överens om att allt ska redovisas som överstiger 22 000 är för en bokföringskunnig inte imponerande, viss om att 21 000 + 21 000 blir 42 000

Så en ros till våra ”Sossar” som idag sågar lagförslaget om partibidrag som otillräckligt

för det vet alla vanliga medborgare att jakten på svarta pengar pågår så varför inte här




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-23 04:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Partibidraget måste räcka om det ska vara rättvist.
2014-01-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP