Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att födas är att dö...


Nära livet


döden är vacker
den klär sig i vitt
formar mig och mitt inre
kyler i sin färglöshet

kristallklar när man vaknar
till att se rakt in i
som omsluter allt
och genomsyrar det levande
i mig och i dig

känslan av att hålla
den varma handen
som sakta svalnar

livets värme
som stilla lyfter
sig ur
det kända

jag bär den
ömt i min hand
den gör
att allt levande
blir levande




Fri vers av Schizooliza
Läst 431 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-01-24 23:58



Bookmark and Share


  Nolltillhundra
Du skriver fantastiskt. Verkligen helt underbart <3.
2014-03-21

    ej medlem längre
en vacker beskrivning
2014-01-26

  axveronika
Vackert fångat. För mig är också döden vit
2014-01-26

    ej medlem längre
En sval och mild beskrivning. Skickligt komponerad i sin enkelhet.
2014-01-25

  Lars Hedlin
Ibland kanske motsatserna måste finnas ..Hur ska man annrs kunna veta vad som är vackert ,varmt eller kärleksfullt!?
2014-01-25

  SatansSon VIP
bra. döden och världensondska borde inte finnas.
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Schizooliza
Schizooliza