Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tills faran är över


ett pistolskott tvärs igenom glädjen
det dröjer innan kulan kommer ut
på andra sidan

mörkret möter oss
med förrädiska blickar
vi vill inte naglas fast
av sådana

mörkret vässar sina tungor
förestavar ord
som vi vägrar uttala

mörkret slipar sin hörsel
lyssnar illvilligt
till varje andetag

vi lägger oss på stranden
drar havet över oss
tills faran är över

när luften klarnat
kan vi andas fritt igen

glädjen återställd




Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-25 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll