Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en insändare som sattes in på Idagsidan i svenskan när jag ringde in till redaktören för att ge några kommentarer på gårdagens artikelserie om kärlek..titta i tidningen i morgon sa han


man måste närma sig kärleken varligt

Tanken jag hade i morse var behovet av kärlek. Det är skrämmande för det finns så mycket att förlora av självkänsla och integritet och det behövs så mycket list och klokhet för att komma fram till just Kärleken...
Man måste närma sig varligt annars springer den andre sin väg p g a sina rädslor att bli missbrukad, känslomässigt uppäten...
Och likadan är man själv, om någon närmar sig för fort undrar man vad det är för fel på personen, kan det månne vara en psykopat eller annan vettvilling med paranoia erotica? Känslan av säkerhet måste bevaras därför söker man gärna trygga vatten.
Jag sitter här i min ateljé och tittar på tavlan jag påbörjade igår.Det glittrande sommarvatten mot en blå sommarhimmel med små lätta skyar och så glitter emellan på horisonten.
När jag ser den tänker jag:men det är ju relationsproblematiken jag målat.Hoppet att få någon relation att funka just som glittret på vågorna vid horisonten där de två elementen möter varandra.Det gör ingenting att det är banalt och romantiskt.




Prosa av Gisela Nordell
Läst 218 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2014-01-25 16:13



Bookmark and Share


  axveronika
at the crossroads of existence
Det är där det händer
2014-01-28

  Densen VIP
kärleken ska just vara så,,, både banal, djup och röd, som det godaste äpplet!
2014-01-26

  Densen VIP
FINT SKRIVET!
2014-01-26

  Lars Hedlin
JA just så..bra skrivit!
2014-01-26

  Angel of love
Fantastisk text om att ändå vakna upp och lära sig se och känna sitt liv.
2014-01-25

  Bo Himmelsbåge
Joo... det kan vara svårt att få de olika elementen att harmoniera; Himlen, Havet o Jorden... Himlen: där vi vill vara, Havet: under ytan, där vi är, o Jorden: marken, där vi måste vara!
2014-01-25

    H Mstedt
Det är verkligen inte lätt att ha lagomt brottom. Detta tror jag har sin grund mycket i vilka vi är, det vill säga känslomänniskor som låter känslorna spela och verka i många fall. Främst med utgångspunkt på vår respektive kreativitet, med de spiller ju även över på allt det andra också som vi har omkring oss. En del kanske skräms av det, medans andra tar till sig av det och mår gott. Det är det senare som man måste försöka fästa uppmärksamheten till. Det är de tillfällen som ger oss kraften att fortsätta med vår kreativitet. Hjärtligt lycka till med din :)
2014-01-25

  Lena Själsöga Keijser
hjärttankar
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell