Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymning lägger sig över Sverige

 

Sverige sjunker som en sten

inte tu tal om att vi alla vet

Att katastrofen väntar i entrén

att gryningen är brännhet

 

Sveriges styrande elit lider

av att pengarna de roffar åt sig

Avslöjar planerna de smider

för att slippa dela med sig

 

Därför skapas ett nationellt godhetssyndrom

Sverige ska vara världsmästare i godhet

Ingen ska kunna säga att eliten inte bryr sig om

de förvandlar sig själva till godhetens profet

 

Inga offer är för stora

Svensk solidaritet ska omfamna hela världen

Vi har råd att förlora

vi har inga problem med välfärden

 

Snart är det midnatt i godhetens och ondskans trädgård

i största samförstånd har människooffer blivit en osynlig lag

Om man inte blundar ser man överallt vår ökande vanvård

kissblöjor vägs, fas 3, utförsäkringar, skolor överallt straffslag

 

I allt snabbare takt

förvandlas landet till en global socialbyrå

De fattigaste svenskarna känner vanmakt

röstar på SD, moderaternas mäklarbyrå

 

Det nationella godhetssyndromet

driver landet mot ekonomisk, social och kulturell självutplåning

Det finns inga gränser för den svenska godhetens börsraket

vi ska vara världsmästare, segern firas på elitens festvåning

 

Dagen efter ser vi deras baksmälla

hur de lyckades förvandla den till de fattigastes härdsmälta

Det är svårt att förstå

men de var skickliga det måste man tillstå

 

Med att osynliggöra utförsäljningar av svenska företag som byggdes upp under många år

med utförsäkringar och fas 3 skapade de massor av pengar till en annan nivå

Med hjälp av lönedumpningar, försvagad arbetstrygghet gav de facket djupa sår

så djupa att de fick problem att kunna gå

 

Så vad händer när morgondagen gryr

när företag som Max, Jula och fler får härja fritt

De är äckliga inte mänskliga, man ser det, om läser deras lektyr

deras försäljning behövs inte för välfärdens ritt

 

Ta bort dem så kvarstår samma behov av hamburgare

kanske någon som Max tvingade i konkurs kan återfödas i skjulet

Samma sak gäller för Jula, inget de har är en nödvändig vara

de utnyttjar Rumäner som inte förbrukar pengar i det svenska hjulet

 

Jag vet att jag använder hårda ord

men snacka inte skit med mig

Om du inte ”varje dag”, ”varje minut” vill ta hem svenska hemlösa till ditt bord

då säger jag då har du rätten att skälla på mig

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-01-26 03:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet. Och bilden talar för sig själv.
2014-01-26
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP