Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De kursiva raderna i tredje strofen är replikanten Roy Batty's ord till agenten Rick Deckard i slutscenen av Ridley Scotts film Blade Runner från 1982


Dystopia

 

Varde ljus!

så vart det inte

ett mullrande mörker

bländar lilla Livet

 

gråter i hjärtat

regnar över staden

språket vi aldrig lär oss

genomtränger

 

dagarnas skuggor

alla ögonblick som går

förlorade i tiden

som tårar i regnet

 

just så synligt

allt så tydligt då

att se men

inte förstå

 

som händer

genom murarna

resta av födsel

armerade av

 

förödelse

ger förintelsen ord

på nya språk

för mord

 

dystopiskt mörker

fallande evigt regn

ånga som stiger

ur marken

 




Fri vers av petter rost
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-27 15:42



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
språket vi aldrig lär oss

genomtränger

______________+++++
2014-02-15

  KeL
Vilken jävla förödelse jag läser här. Det spränger i bröstet och jag vill inte riktigt släppa fram bilderna som kommer upp. Och sista versen, där blir jag kvar i den enorma tomhet och tystnad som återstår efteråt.
Tack vännen för en text som når innanför!

2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost