Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 23 Januari: Påven hyllar internet (Internet är en Guds gåva och katoliker bör bli digitala världsmedborgare. Det säger påve Franciskus som också talar om nätets "enorma möjligheter till möten och solidaritet".)


Heja Påven (3) eller Världskommunikationsdagen

Den här påven är helt fantastisk

hans sinne verkar vara elastiskt

En intelligent sak följs av en till

jag erkänner hans auras goa stil

 

Han säger att internet är en av Guds gåvor

min dator kom och är som en skänk från ovan

Min dator är mitt balsam för hjärtat

ger mig tröst i ensamhet och smärta

 

Så jag är inte den som ska stå upp och klaga

blir gärna en världsmedborgare i det digitala

Påven påminner oss också om fysiska möten

digitala motorvägen är endast bogserbåten

 

Det räcker inte att bara vara förbipasserande

uppkopplingar får inte bara rinna ut i sanden

Den ska hjälpa oss att hitta den helige anden

tillåt internet hjälpa dig genom att sträcka ut handen

 

Låt kopplingarna utvecklas till äkta möten

att ”bara” vara uppkopplad ger ingen friplåt

För mig blev internet och Gud min lycka

fann både Gud vänskap kärlek och styrka




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 384 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-28 02:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns oanade möjligheter med internet som man inte hade en aning om förr.
Bra skrivet.
2014-01-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP