Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minns du hur det kändes

barnet tog din hand

minns du hur det kändes
med den där heta,
kladdiga handen
som smackade fast
vid din svalt effektiva

ibland drog du snabbt undan
din skrubbade hand
höll en predikan
om tvål och vatten

den mindre handen
drog sig besviken undan

vad fort åren går

plötsligt var det
tonåringens bortvända
kantiga rörelser
som någon sällsynt gång
snuddade vid dig

minns du vad du då saknade
den där smutsiga lilla näven

lovade dig
försöka stanna i
ögonblickens magi

innan det är alldeles för sent




Fri vers (Fri form) av Margareta Wersäll
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-29 15:47



Bookmark and Share


  Änglaögon
Så sant det är det du skriver, gillas.
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Margareta Wersäll
Margareta Wersäll