Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunder på Kastello VII

 

Snön fladdrar ner över stan

tillvaron blir vitare och vitare

människors ansikten försvinner

bakom vita ridåer och kragar

ett snöfladder träffar ögat

och smälter

blicken blir våt

det yr om fötterna

 

genom fönstren lyser lamporna

med sitt varma gula sken från där inne

får Sannas eldhav över glasrutorna

att leva och röra sig

markisen nerfälld 

till tak över de rökande

den har också lampor

men ingen sitter vid bordet

i den fladdrande snön

 

där inne finns värmen

och delar av familjen

den svaga tunga musiken

från Adam Tensta på besök

och Ebba Baristas röst

som följer honom

ibland lite över

ibland under

alltid en magisk stämma

 

värmen och doften av

det nymalda kaffet

familjen

 

på Kastello är det

alltid sommar

i själen

 




Fri vers av petter rost
Läst 306 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-01-31 00:47



Bookmark and Share


  SagaArt VIP
underbart vackert skildrat
2014-03-10

  Lollitta VIP
tillvaron blir vitare och vitare

______________!!!!!!!!!!!!!!!+++++
2014-02-15

  axveronika
Ah, så fint
2014-02-06

  Sanna i badet VIP
Du målar upp det vackert. Ett litet paradis med omslutande värme.
2014-02-03

  KeL
Ditt öga för detaljer och stämningar är underbart att läsa. Skönt med detta ställe som gör sommar i själen och stänger ute den förbannade kylan.
2014-02-02

  Åse Tropp VIP
Du skickar ett spjut av sanning genom varje blottad vers!
2014-02-02

  Annie b'larsson VIP
Det bästa du skrivit på länge. Här finns värme o glädje o dofter - jag hör röster och musik, från Kastello där det "alltid är sommar i själen"

helt underbar dikt!


2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost