Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i grannens trädgård

 

så tunt att jag nästan
kan se igenom hinnan -
tänker ett membran
och inte ett
skal

zick-zack snabba rörelser
- kreuzige kreuzige -

väntar på tiden
som tickar fram

talet
om inre liv
med en svikare i mitten
han håller vettet tillbaka

krök mig här jag vill bli en märla
viskade jungfrun under lind

nu har jag glömt vad jag vill säga
och kanske var det inte så viktigt
med vildsvinen i grannens trädgård

de är bara svåra att skjuta och det luktar vilt om köttet 
vintertid




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 252 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-31 21:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om radbytena i texten. Tycker om textens rytm. Jaa väntar vi inte alla på tiden som tickar fram. fin filosofisk vinkling. tycker även om:
nu har jag glömt vad jag vill säga
och kanske var det inte så viktigt
Igenkänningsfaktor.
2014-02-26

  Ingrid Trolle
Mycket starkt skaldat
om grannen som håller
vettet tillbaka och vild-
svinen. Oj!! Bravo!
2014-02-01

  Marianne Räf
Intressant bla.a.: "Talet/ om inre liv/
med en svikare i mitten/ han håller
vettet tillbaka" Lite bitterljuv humor,
tolkar jag. Kul å läsa dig!
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin