Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 31 Januari: Över stilla havet på sköldpaddsblod


Kom ihåg nästintill allt är möjligt

En fantastisk sannsaga överträffar TV:s Robinsonplåga

för här vinner den bäste utan mobbing som pris

Här tänder den moderna Robinson Crusoe sagans äkta låga

den här överlevnadskursen vinner man på rätt vis

 

Ensam utan en enda kompis

efter mer än ett år hittades han på ett rev utanför Marshallöarna

Här hjälpte inga falska kompromisser

här var man tvungen att fånga fiskar utan metspö

 

Fånga fåglar och sköldpaddor med bara händerna

äta dem råa, dricka deras blod

Han fick på ett verkligt vis visa tänderna

han behövde inte fundera på sin arbetsmetod

 

Men om José Ivans historia stämmer

kan det vara världsrekord

Som mirakeldrama i Stilla havets hem

men en sak har han klargjort, att omöjligt som ord existerar, är nästintill oskadliggjort




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-02 07:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP