Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hon matade alltid fåglarna...


Min mamma

Hon matade alltid fåglarna,
såg till att det fanns vatten i alla skålarna.
Det köptes talg och frön.
Änderna skulle ha bröd.

Hon fejade och bakade,
kakor vi aldrig saknade.
Huset var rent och fint.
På lördagen serverades räkor och vin.

Hon lagade mat till stora fester,
vi hade många gäster.
Hon var alltid lite blyg,
drog sig undan, tittade fram i smyg.

Kameran fotograferar henne i bakgrunden,
blygt leende och jag undrar:
Vad tänkte hon,
vad ville hon med sitt liv?

Vad drömde hon om?
Vilken väg skulle hon ha gått
om hon inte oss fått?

Vilken musik fick hennes hjärta att slå?
Med vilka ord kunde man henne nå?

Hade hon velat något annat,
än att bara vara våran mamma?

Hon hette Maja och idag hade hon blivit 102 år.




Fri vers av babybelle
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-01 18:27



Bookmark and Share


  axveronika
Svaren för evigt begravda. Frågor man aldrig får svar på. Vilken fin text till en fantastisk mamma
2014-02-01

  louisegirl
Så fint skrivit om mamma!
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

babybelle
babybelle