Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 1 Februari: Skulle döpas - slängdes ut av prästen (Lille Thomas Jakob började gråta under dopet. Det blev för mycket för prästen - som slängde ut både honom och ett annat barn)


Den nya kyrkan?

Idag höjer man verkligen på ögonbrynen

man trodde att kyrkan var förskonad

Från den grundsynen

att sätta på gråtande barn djävulens bonad

 

Men idag hände det, inte en, utan två gånger

vet inte om jag ska skratta eller gråta

När till och med en präst sjunger djävulens sånger

trodde präster i Guds namn skulle förlåta

 

Men i den samhällsmoral som nu råder

är det väl inte konstiga omständigheter

Att även nordiska präster sitt ämbete förråder

och begår, i Guds namn, grymheter




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-02 08:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Många kyrkor är bara en lekstuga och många präster tror inte på det som skulle predikas.
2014-02-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP