Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av "First Train Home" av Imogen Heap.


Aldrig ensam, aldrig övergiven

Natt eller tidig morgon,
Spelar det någon roll?
En första kopp te,
I det stigande ljuset.
Första tåget hem,
Efter en av alla de nätter,
Av äventyr och utforskningar.

Dröm eller verklighet,
Spelar det någon roll?
Tiden lämnar imma på rutorna,
Klockornas visare leker kull.
Ljuset värmer ansiktet,
Metallens kyla mot huden,
Verkar avdomnad och avlägsen.

Liv eller efterliv,
Spelar det någon roll?
Glädjen och den momentana euforin,
Känns äkta.
Trots avsaknaden av liv i tågvagnen,
Så känner jag mig hemma.
Aldrig ensam,
Aldrig övergiven.




Fri vers (Fri form) av Kaleidystopi
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-02 13:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kaleidystopi
Kaleidystopi