Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utsikt från mitt fönster


Se på himmelens fåglar

De bryter min tystnad

uppmärksamheten riktas

mot skyn, en grå himmel som scen

de korsar mitt synfält märkbart glada

en flock skator som leker

de flaxar frenetiskt med vingarna

flyger runt i cirklar, försvinner bort

men kommer tillbaka igen

de leker, de utstrålar glädje

de rusar fram genom luften

plötsligt lugnar de sig och faller

bärs fram av vindarna, återhämtar sig

återigen snabba kraftfulla vingeslag

 

de har en tillhörighet, gemenskap

jag har också så många jag älskar

människor som jag har relationer med

vår lek kanske tycks vara en sorts flygtur

När skator betraktar från hustaken , vad vet man

jag blev så förundrad och glad när den glada

skatflocken bröt min tystnad

 

se på himmelens fåglar

 

 




Fri vers av Maiah VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-02-02 23:25



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja de är klipska, tjuvaktiga… ja de är väldigt bra på att ta mkt mat trots att de är stora och kan lagra mkt energi lång tid jämfört med de små fåglarna… men de verkar otroligt utåtriktade!
2014-02-09

  Lars Hedlin
Mycket fint och vackert!
2014-02-04

  Rozsi.kovacs

Så vackert du gestaltar fågel livet
2014-02-03

  Heikki Hellman
Jag blev glad då jag läste din text. På ett riktigt och lyckat sätt har du beskrivit skators liv. Jag har följt samma flockar skator här. De uppför sig på samma sätt som dina!
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP