Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns ett land

Det finns ett land
med strand efter strand
längs hav efter hav
som talar

det finns en sol
det finns ros och viol
i landets berg
och dalar

det finns en tid
som är himmelsvid
för den som vill
bara vara

och vandra fritt
utan ditt eller mitt
inunder stjärnor
klara


Det landets namn
är den älskades famn
och vägen dit
är nära

till stillhetens strand
och till mötets hand
och doften av dig
min kära




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-02-03 09:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skulle vilja komparera 'bäst'
2014-02-04

  demonsson
Vilken härlig dikt Peter! Tack. demonsson
2014-02-03

  Minkki VIP
en väldigt fin text - först tänkte jag att det var en parafras på Bo Setterlind eller en religiös tanke, men - visst är också kärleken helig
2014-02-03

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
jaa. när man rollat ner så kommer man till kärleken. Tack
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP