Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 3 Februari: EU-förslag mot svensk korruption................ Fotnot till bilden: 12-11 (Ja till jobbskatteavdrag, modern demokrati)


EU ser den svenska korruptionen

 

 

Trodde ni pampförsvarare

att Sverige var förskonad

Från korruptionens gift

då har ni läst fel skrift

 

Telias etablering i Uzbekistan

är svenskarna bakom likkistan

Var kom de pengarna ifrån

var det ett välfärdshån

 

Staten jagar fuskande medborgare

sväljer cancersjuka men silar rika företagare

Men idag jublar och gråter jag samtidigt

för att mina ord till en viss del blivit riktiga

 

Korruptionen är ett europeiskt problem

som undergräver demokratins emblem

Detta är den första rapporten i sitt slag

som bevisar vårt politiska systems bakslag

 

För egoismens habegär finns inga gränser

det är därför den hårt måste begränsas

Genom ett rättsväsende som fungerar

som effektivit attackerar kamelerna

 

Att bara mörda och jaga mygg och knott

leder oss bara på vägen till en diktators slott

Enligt EU-kommissionens undersökning försvinner mångmiljardbelopp

främst i ledet går Sverige med flaggan för mygel i topp

 

Privatiseringarna i Sverige har fått stora juridiska konsekvenser

alla hemlösa, cancersjuka och arbetslösa känner av dessa tendenser

offentligrättsliga kontrollmekanismer har satts ur spel

ett välfärdssamhälle har fått ett allvarligt konstruktionsfel

 

Naturligtvis ifrågasätter den svenska pöbeln denna EU-kommission

de vill inte erkänna sin svarta provision

Vill inte med sanningen göra bokslut

men de på nedersta trappsteget ser bortom sanningens slut

 

Det är de som lider av besparingarna

när de som mygg och knott besprutas

Och blir som i Reinfeldts önskebidragstänkande

”Det sovande folket” i likkistans rastänkande

 

Som en jude för Nazisterna

som en bomullsslav för Amerikanerna

Som en kvinna för Talibanerna

som en fas3:are för Svenskarna

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-04 03:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra om sanningen kommer fram
2014-02-04
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP