Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tio Guds Bud ....... Hyr mycket klarar du ?????? Själv fick jag 8,5 med smak för mindre.....Är du bättre ??


Slår du mina 8,5 poäng i denna sanningslek

 

 

Jag har aldrig sagt att Gud inte finns

men först på senare år insett hans existens

Tack vare att han inte tillät mig dö i ro

blev jag återuppstånden starkare i min tro

1 av 1

 

Jag har aldrig missbrukat hans namn

aldrig gillat att man svär i hans namn

Alltid försökt hålla tand för tunga

om misstaget skett så minns inte min hjärna

2-2

 

Jag har alltid tänkt på sabbatsdagen

och det behövde ju inte vara söndagen

Alltid försökt och velat och behövt en vilodag

pengarna har aldrig varit min lag

3-3

 

Jag hedrar min moder

men tyvärr inte min fader

Han slog ner all kärlek i en skitig tunna

jag kan inte förlåta och glömma

3,5-4

 

Jag har bara i tanken mördat

Men inget offer blev skördat

Tanken dog i blodpropparna

En hjälp som du i mig stoppade

4,5-5

 

Jag begick inte äktenskapsbrott först

så i egoismens törst

Drar jag bara av en halv poäng

även om det kan anses flängt

5-6

 

Jag har inte stulit bara bytt prislapp

men jag var ung och dum drar bara av en halv

Puckarna var hårda och min far ville inte förverkliga min dröm

behövde en bättre plockhandske för handen var öm

5,5-7

 

Jag har aldrig behövt ljuga mot någon annan

det har aldrig ingått i min tankeverksamhet

Vill aldrig tjäna något på någon annans olycka

en av mina stoltaste poänger om jag får tycka

6,5-8

 

Har aldrig varit direkt avundsjuk på någon sak

utan orsak

Bara ärligt försökt skaffa mig allt jag ville ha

men förlorade allt 2008 till en oärlig elak dam

7,5-9

 

 

Begär i tanken har jag haft till en kompis dam

men naturligtvis ville jag inte såra min kamrat

Inte ens när de separerade och hon sökte min uppmärksamhet

tyckte jag att jag hade rätt att göra något åt denna sak

8,5–10




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-06 10:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Jag råder Did att ensidigt förlåta Din far för Ditt eget välbefinnande.

Jag tvingades förlåt en misshandlande man.

Kram!//Bibbi
2014-02-07

    ej medlem längre
Du har bra poäng, jag är inte säker om jag slår dig i detta.
2014-02-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP