Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För säkerhets skull: Tog en bild från Internet och var tvungen att skriva något om den: Så dikten har ingen verklighetsförankring, om jag nu inte skulle vara ensam i den här världen: men vissa nyanser av mig finns det naturligtvis i den.


En 56-årig sjuk utsliten man ger upp

 

 

Varför känns Sverige inte som mitt hem

varför känns jorden inte som min vän

Varför känns det som om jag inte kan hålla den kär

varför känns det som om jag inte passar in här

 

Är det för att jag är en nollad arbetslös

är det för att jag är hemlös och värdelös

Är det för att jag är sjuk och utförsäkrad

är det för att jag är ekonomiskt utstraffad

 

Går ensam ser folk blunda när de ser mina fula kläder

går ensam ser folk tigande äcklas åt mina blodiga färger

Går ensam ser Arbetsgivarna och det fina folkets förakt

går ensam ser spegeln som visar mitt ansiktes dödsförakt

 

Självmord tycks vara den snabba och enda utvägen

att slippa detta torterande plågande samhälle

Min restarbetsförmåga är gammal och utsliten

jag orkar inte, kan inte, tävla med den yngre eliten

 

Nu tar jag en bunt sömntabletter och fixar en biljett

åker med John Blund orkar inte se Reinfeldt och Breivik

Dessa falska barn av samma garn i er världs onda dockteater

den röda blodiga färgen på Mars tilltalar mig mer som min krater

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-06 14:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ordsp. b. 8:14
2014-02-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Mycket bra skrivet! Ja så är det för många människor i vårt samhälle....nu kommer Volvo med trista besked...du har fått det mesta i din text!
2014-02-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Jag önskar dig sova gott på kamomillte, men visst det är så man får ingenting för pengarna i dagens läge, det är illdåd menat överallt och de som har pengar slukar till sig ännu mera i förhoppning upplever den lyckliga eufori för en stund.

2014-02-06

    ej medlem längre
Det där låter inte bra!
2014-02-06
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP