Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtar vi, eller ser det bara så ut?


Längtar vi inte alla efter årstiden då gräset växer grönt?

Längtar inte människan efter att förstå sig själv? Hon som balanserar på en tråd av tunnaste hopp. Mellan ljus och mörker, och mellan ondska och varmaste omtanke.

Kanske är det du och jag som väljer sida genom alla dessa dagar. Du och jag och inte någon annan. Jag vill att någon annan ska vara jag. Själv vill jag vara ett svettigt hockeyproffs. Det är min idé om manlighet!

Män, alltså mina egna bröder på den här jorden, har jag då aldrig egentligen förstått mig på. Män skrattar mycket, och efter en viss ålder skrockar de istället, men under huden på alla dessa män finns så många sorger och så mycket rädsla. Jag har sett det på nära håll, och jag tänker att de kanske är rädda för sig själva.. Sig själva och kvinnan de aldrig förstår.

Jag är rädd för mig själv. Inte för mitt sanna jag utan för den jag inte vill bli i en värld av rädsla, svek och skuggor. Jag räds inte den mörka stigen! Jag räds att gå mitt i den breda vägen som också är kortast.




Fri vers av Tollwut
Läst 331 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-07 00:35



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Ja, det finns nog mycket rädsla. Att attackera och skratta åt andra är ett sätta att hålla avstånd. Att inte släppa in och riskera att bli sårad. Jag gillar dina funderingar i den här texten.
2014-02-08

  Annatula
Tack för denna inblick i "män". Insikter bygger broar.
2014-02-08

  axveronika
Ah en så spännande tråd att följa genom denna texten
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Tollwut