Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 6 Februari: Volvos vd: "Det känns fel i hjärtat" (4 400 försvinner från AB Volvo i år)


Välkomna alla glada Volvoanställda

 

Volvo ska ha en eloge för sin ärlighet

att erkänna sitt kapitalistiska tankesätt

Det känns fel i hjärtat men rätt i hjärnan

en köttätares tanke som överlevandsstjärna

 

Volvo är ju ingen äldreomsorg, sjukhus eller skola

om de inte konkurrerar får de ta sin Mats ur skolan

Jag förstår motvilligt dessa marknadskrafters styrka

Detroit i all vanära, världens kapitalism är ingen kyrka

 

Men jag gråter när jag ser anställda som går i djävulens spår

tittar på sina medmänniskors undergång som självskapade sår

Glömmer att de lätt kan bli medlem i de utsattas skara

men i jakten på det underbara, ses det som en självklarhet att skada

 

Det är då jag inte förstår mig på mänsklighetens tendens

det är då vår IQ känns nedladdad till homo sapiens

Slå medmänniskan i huvudet med en påk, stilla din blodstörst

dra hem bytet till grottan, ät upp dem direkt eller våldta först

 

SÅ JAG SÄGER:

 

Fyra jobbskatteavdrag undertecknade ni glatt

i demokratins namn lyfte ni glatt på er hatt

Nu när arbetslösheten överraskande tittar fram

ska ni inte gnälla och lata, det finns fas3 jobb som tar er i famn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-07 06:11



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu fler som kommer ut i verkligheten. Nu går ingen säker.
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP