Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ensam ton ur flyktingbåten

 

en ensam ton ur flyktingbåten spelar
ur nyss infärgad grund ett stråk som delar
det har en stämma ifrån havets botten
ett strå som växer strävar upp mot ytan

är det kunskap från en annan plats
som gör det möjligt här att simma
i det gråa vattnet lämna, låta
sorgen fara

vara där den är; gå från det ena
till det andra, det som kommer sen

jag reser mig och stiger ur den ranka båten
med roten under marken fast som helar
alla mina dagrar livet vänder
det strålar något från det jag inte sett




Bunden vers av Anita Westin
Läst 253 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-02-07 12:44



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text med empatin mellan bokstäverna. Vilsenheten känns.
2014-02-09

  Anita Westin
Håller med om andra strofen. Ändrad. Men första nej den får vara så här tills vidare. Tack för känslig läsning!
2014-02-07

    ej medlem längre
gillar bilderna och rytmen som ändras mellan stroferna. kanske det är något förklarande i andra strofen som inte helt tilltalar mig. den kanske kan omformuleras till en fråga? även i första strofen är det något som hämmar flytet. sitter 'ensam' för tidigt i texten? några reflektioner på en intressant och tankemanande text.
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin