Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

galenskapsvinden

Längtan efter andra dofter som galenskapens sköna moln under oss
här finns ingen galenskap
inga moln
här finns alla moln och alla sorters galenskap

Att ge och ta från alla dessa människor som cirkulerar omkring oss
det kan vara svårt
från vissa får man desto mer tillbaka
om man inte håller andan

För nu är det jag som letar strån att hålla fast vid
att gripa tag i
tänker det är lika mycket jag som är galen

och från människor cirkulerar värme
i deras ögon kan jag se att de vet
hur det är att gripa efter strån
det är de som lär mig att hitta rätt
de som lär mig att hålla hårt i de jag kan nå
känna den del som kallas tvivlet i bröstkorgen sparka

de som lär mig att gråta långsamt
låta tiden ta vid
låta tiden ta tid
låta vinden vina
låta vinden ta vid



och jag tapetserar om historier, vägar, identitetsmarkörer, karriärer
frågar vad väljer vi
när våra liv spaltas upp

om vi bara

ger oss själva tid
låter vinden
vina hålla i oss

vad händer då med oss




Fri vers (Fri form) av ellanb
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-15 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ellanb
ellanb