Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 7 Februari: Schyman gör hembesök för att locka nya väljare (Nu strömmar medlemmarna in efter SVT:s serie: Vi kommer in i riksdagen)


Medias roll i samhället

 

 

Mediekraften har den potentiella styrkan

att kontrollera vem som behåller makten

Ungefär som prästerna förr använde kyrkan

snackade latin för att hjälpa till i förståndsslakten

 

Men vi har samma överstepräster som förut

de har bara bytt till mer vetenskapliga kläder

För att lura invånarna att sätta på sig en strut

nu använder de skitstatistik för att äga städer

 

All reklam är bra, både negativ och positiv, hördes i en sång

släpper man ut en osanning, ett tillräckligt stort antal gånger

Blir den till slut, sann i användarens vanemässiga oförstånd

helt klart är att medias hjälp idag, är ett recept till framgång

 

Om man ska sko sig själv och de sina så måste man ljuga

så är det och förblir det, oavsett vilken sida som har makten

Fel finns på allt och alla, det gäller bara att sätta sig i rätt stuga

är du ärlig sätt dig på nedersta trappsteget och iaktta jakten

 

Schyman fick 2000 nya medlemmar på grund av tv-serien fittstim

undrar om fick några när hon jämförde svenska män med Talibaner

Fittstim är ett fult ord, om kvinnor i grupp, ungefär som ett dåligt rim

är Gudrun en värdig kvinna, att representera ”feminismen”, mot oss bananer

 

Vill inte klaga på henne idag, även om jag ser hennes som en meningsfrände

men jag tittar på henne, som jag tittar på Reinfeldt, Obama och alla andra

Den här dikten gällde hennes ”feminism” och uppsvinget som media tände

önskar hon kämpade för ”Jämställdhetism” och pappor som förlorar sina barn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 675 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-08 12:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tydligen är det lätt att få med sig folk om det är en populär person.
2014-02-08

    ej medlem längre
fenomet, är en del av den
kultur vi lever i! Men jag tycer
ju att tonen luckrats upp en smula..
och det på gott och ont..
2014-02-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP