Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 8 Februari: Misstänks för dopning - kan förlora två guld (Kristina Smigun misstänks ha varit dopad när hon tog två guld under OS 2006)


Vem är bäst i OS?

 

 Stakandes i sommarsolen

var asfalten en gnistrande morot

För den kommande vintersolen

med rullskidor på foten

 

Ja en gång älskade man snön

den var som ett dagligt bröd

Tanken kunde aldrig stänga dörren

snön var min alkoholisms mjöd

 

Men så började historierna

som förstörde inspirationen

Som förstörde hjälteglorian

doping blev den nya framtidstron

 

Nu visste man plötsligt ingenting

resultatlistan visade inte sanningen riktigt

Vem var fri från medicineringen

världens bästa skidåkare ger dopningen ett ansikte

 

Nu omtestar de proven från OS i Turin

med ny teknik som kommit fram

Hoppas de rensar bland dessa fuskar svin

så deras gamla OS-guld blir bottenslam

 

 

Fotnot: Det är faktiskt jag på bilden, 16:e man i Engelbrektsloppet 1979. Nyss fyllda 20 år.

9:a blev världscupvinnaren det året Arto Koivisto, Finland som också åkte dit  för doping det året.




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-09 20:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Synd att idrotten ska förstöras med oärlighet, som doopingen ju är
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP