Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skaldens klagan i fängelsehålan (Bellman)


mina sånger är förbi

O Gud, om du finns, ta min strimmade själ,

förvandla mig till stoft, för mina sånger är

döda nu       och så är min glöd,

borta min esprí       min talang

allt är förgäves      allt är förbi

 

ge mig ett glas medan jag väntar

timman är slagen och

timman är nu

 

Ödeskallt rummet i tystnaden jag fryser

borta är du

sommar  harnu vinterköld blivit

blekt spegeln mig återblickar

dödens andedräkt kallar

sinar livet,

han sig skaldar

 

Ge mig ett glas medan jag väntar

på att komma hem, komma hem

hem till Dig

 

Vännerna borta     kärlet är sprucket,    urdrucket

ostämd ljuder lutans klang, sliter stycken ur min kropp

 gjort till intet och förspillt

allt är förbi

 

Ge mig ett glas medan jag väntar

väntar på att komma hem

komma hem till Dig

 

 

allt jag rör vid blir till aska, en fördömd jag är 

en ensam vandrare i uppnött stig

en varg utan flock

utan hem utan härd

 

Ge mig ett glas till tröst

tills jag kommer hem

kommer hem till Dig

 




Fri vers (Fri form) av Gisela Nordell
Läst 187 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-09 22:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
gillar denna!
2014-02-10

  Peter Stjerngrim VIP
Ej en verklighetsbeskrivning, hoppas jag ...
Har svårt att tro på att din röst
tappat i kvalitet ...
... ej heller din konstnärliga kreativitet ...
Det sistnämnda vet jag ej är verklighet eftersom dina flöden här bevisar motsatsen ...
2014-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Gisela Nordell
Gisela Nordell